Kolmea 16-vuotiasta poikaa epäillään saman ikäisen pojan murhasta Helsingissä ‒ poliisi pyytää tietoja
Tre 16-åriga pojkar misstänks för mord på en pojke i samma ålder i Helsingfors ‒ polisen ber om information

9.12.2020 12.54 | Publicerad på svenska 11.12.2020 kl. 9.59
Nyhet

Polisen i Helsingfors utreder ett misstänkt mord. Tre 16-åriga pojkar är misstänkta för mordet. Brottsoffret var också en 16-årig pojke. De inblandade kände varandra sedan tidigare.

‒ Offret har utsatts för allvarligt och långvarigt våld mot olika delar av kroppen. Polisen anser att våldet varit synnerligen rått och brutalt. Polisen avslöjar i detta skede inga närmare detaljer om gärningssättet eftersom förundersökningen och utredningen tills vidare bara är i den inledande fasen, säger undersökningsledaren, kriminalkommissarie Marko Forss på polisinrättningen i Helsingfors. 

Enligt polisens uppgifter har dådet skett på fredagskvällen 4 december 2020 nära Forsby sjukhus, men offret påträffades på samma plats först måndagen 7 december 2020. Polisen grep under måndagen tre pojkar misstänkta för gärningen. 

Enligt polisens uppgifter hade pojkarna firat en av de misstänktas födelsedagsfest, och alla hade druckit mer eller mindre alkohol. I det här skedet har polisen inte information om andra rusmedel. 

‒ Enligt den information polisen har nu har alla de tre misstänkta pojkarna deltagit i våldet på ett eller annat sätt. Tills vidare har polisen inte kännedom om något motiv för dådet, säger Forss.

De misstänkta har hörts inledningsvis. De har erkänt att de deltagit i misshandeln av sin kamrat. De misstänkta kommer att begäras häktade i morgon 10 december 2020.

De brottsmisstänkta är inte kända av polisen sedan tidigare. 

I förhören har framkommit att en kvinna som råkade gå förbi skulle ha ropat något åt pojkarna i något skede av gärningen. Polisen ber denna kvinna eller andra som vet någonting om gärningen att kontakta helsingforspolisens ungdomsgrupp som utreder fallet antingen per e-post på [email protected] eller per telefon under tjänstetid på nummer 029 547 1200.

Brott och utredning Helsingfors Nyheter Polisinrättningen i Helsingfors
brottmål
våldsbrott