Under 3 tillståndslördagar nådde man ut till närmare 1200 kunder i Västra Nyland

Utgivningsdatum 3.12.2021 10.01 | Publicerad på svenska 3.12.2021 kl. 10.05
Nyhet

Polisinrättningen i Västra Nyland betjänade undantagsvis kunder inom tillståndsservicen under tre lördagar under hösten. Servicen nådde ut till närmare 1200 kunder.

Under så kallade tillståndslördagar alltså under lördagar klockan 8-17 var en del av kundbetjäningspunkterna öppna och betjänade kundernas allt större behov av att förnya sina resedokument som hade blivit föråldrade under corona tiden, som till exempel pass. Kunder som på förhand reserverat tid betjänades på Esbo huvudpolisstation och Lojo polisstation.
Under årets första fem månader var tillståndsservicen måttlig. Det, som gör året exeptionellt är att antalet beviljade tillstånd mellan maj och november fördubblades i förhållande till årets början. Under ett halvår har  beviljats nästan ett års tillståndsmängd.
Enligt tillståndschef Leena Höysniemi verkar  den stora ivern att förnya pass och identitetskort att fortsätta.
-    Vi rekommenderar att man sköter förnyande av egna dokumen i god tid, så att det inte blir bråttom i slutändan. Vi har öppnat tidsreserveringstider redan för tre månader framåt. Därtill uppmanar jag att man fortfarande följer med vår tidsreserveringskalender dagligen, för avbokningar kommer varje vecka, säger Höysniemi
 

Esbo Hangö Högfors Ingå Kyrkslätt Lojo Nyheter Polisinrättningen i Västra Nyland Raseborg Sjundeå Tillståndtjänst Vichtis