Utredningen av ett brott mot liv i Vanda fortsätter

Utgivningsdatum 7.6.2024 11.59 | Publicerad på svenska 11.6.2024 kl. 12.57
Nyhet

Utredningen av ett brott mot liv som inträffade på Olvonvägen i Vanda lördagen den 1 juni pågår vid Östra Nylands polisinrättning. Fallet utreds under brottsbenämningen dråp.

Polisen har tidigare bekräftat att man utreder händelsen som brott mot liv. Polisen har också Informerat om fallet den 3 juni och ögonvittnesobservationer har begärts från platsen. 

– Polisen har fått in några tips från allmänheten om händelsen, men dessa misstänks inte vara kopplade till det brott som nu utreds. Vi har lyckats spåra de personer som var på platsen vid tiden för händelsen genom våra egna utredningar, säger kriminalinspektör Krista Vallila.

Polisen fortsätter utredningen av händelserna i bostaden.  Förundersökningen är ännu bara i början och detaljerna kring händelseförloppet och hur personerna är inblandade utreds fortfarande. Alla personer som var inblandade i händelsen har ännu inte förhörts och därför kan inga ytterligare detaljer offentliggöras av utredningsskäl.

– Enligt polisens uppfattning har personerna inte slumpmässigt gått in i bostaden där brottet skede, utan en del av de inblandade känner varandra från tidigare. Offret var emellertid inte bekant för de misstänkta, enligt polisens bedömning, utan brottet riktades mot en utomstående person, fortsätter Vallila.

Under denna vecka har polisen gjort gripanden och tvångsmedel har riktats mot de misstänkta i början av utredningen. En person har idag häktats med sannolika skäl misstänkt för det aktuella brottet. Eventuella krav på häktning kommer att framställas ytterligare under helgen.

Polisen kommer att informera om utredningens framsteg nästa gång tidigast i början av nästa vecka.
 
 


 

Brott och utredning Nyheter Polisinrättningen i Östra Nyland Vanda