Utredningen av olyckan i Grankulla den 23.4 framskrider

Utgivningsdatum 24.4.2024 16.00 | Publicerad på svenska 25.4.2024 kl. 10.19
Nyhet

Polisen i Västra Nyland fortsätter att utreda fallet där en 10-åring dog efter att ha blivit påkörd av en traktor. Härnäst fortsätter polisen den tekniska och taktiska utredningen av händelsen. Polisen ska också höra ögonvittnen.

Polisen har i dag den 24.4. fortsatt med förundersökningen av trafikolyckan som inträffade i Grankulla tisdagen den 23.4. och ledde till att ett barn avled.

– Vi har hört vittnen under onsdagen. Vi håller på med att bygga upp en lägesbild, berättar kommissarie Hannu Kontola, som leder utredningen.

Händelseplatsen ligger på Elevhemsvägen i Grankulla som är en ganska liten väg. Platsen ligger nära en skola varifrån två barn hade börjat gå en stund tidigare efter skoldagens slut. Barnen har gått på höger sida av vägen när en mötande traktor har träffat det ena av barnen. Den 10-årige pojken avled i olyckan.

Traktorn ägs av Grankulla stad. Den kördes av en anställd vid staden som hade i uppdrag att ploga snö den aktuella dagen. På vägen där olyckan inträffade finns ett vägmärke som varnar för barn som rör sig i området. 

Polisen fortsätter utredningen med förhör

Förundersökningen fortsätter nu med både teknisk och taktisk utredning. Förhören fortsätter också. Det finns ögonvittnen till händelsen och polisen kommer även att höra dem under förundersökningen.

Polisen har i det inledande skedet av förundersökningen även begärt en åklagare för ärendet för att dra upp linjerna för utredningshelheten. Händelsen utreds också av undersökningskommissionen för trafikolyckor, som larmades till platsen efter att olyckan inträffat.

– I det här skedet av förundersökningen har brottsrubriceringarna ändrats till grovt äventyrande av trafiksäkerheten och grovt dödsvållande. Polisen vill dock betona att de nya brottsrubriceringarna inte beror på till exempel uppsåt, rusmedel eller fortkörning, berättar Kontola.

I förundersökningen ska ännu utredas bland annat om traktorföraren har lagt märke till barnen som gått vid vägkanten och varför påkörningen har skett.

Polisen hoppas nu på att få fortsätta utredningen i lugn och ro och kommer inte att lämna ut ytterligare information om ärendet innan utredningen har framskridit.

Brott och utredning Grankulla Nyheter Polisinrättningen i Västra Nyland Trafik