Veckoslutet har varit relativt lugn i Österbotten

Utgivningsdatum 9.1.2023 12.51
Nyhet

Veckoslutet var relativt lugn för polisen i Österbotten. Under veckoslutet tog polisen hand om 392 uppdrag och 18 personer har varit gripna på grund av brott eller på basen av polislagen.

I trafiken påträffades 17 stycken rattfyllister, varav 7 av ärendena utreds som grovt rattfylleri. Under helgen skrevs totalt 13 anmälningar för misshandel. De flesta fallen skedde i privat bostäder eller på restauranger.

Bränslestölder i Alajärvi, Seinäjoki, Kristinestad och Kauhava

Polisen i Österbotten har under det senaste tiden fått några anmälningar om bränslestölder. Stölderna har utförst i Alajärvi, Seinäjoki, Kristinestad och Kauhava. I fallen har stora mängder av bränsle stulits ur arbetsfordon och bränslehållare på bl.a. byggarbetplatser. I fallen har gärningsmannen söndrat korken eller låsen till bränsletanken eller borrats hål i den. I ett av fallen stals det flera hundra liter brännolja. Polisen vill påminna om att stora mängder av bränsle borde förvaras bakom lås.

Polisen uppmanar människor att göra anmälan om observationer på bränslestölder. Om det är ett pågående stöld ska man ringa 112.

Alajärvi Kauhava Kristinestad Nyheter Polisinrättningen i Österbotten Seinäjoki Övervakning och larmverksamhet