Bekräftat att polisutbildningen förnyas - ansökan börjar i januari

Utgivningsdatum 17.12.2013 0.00
Nyhet

Lagen om Polisyrkeshögskolan godkändes i riksdagen 17.12., och den nya lagen träder i kraft i början av 2014. Detta innebär att polisutbildningen förnyas 2014.

- Grundutbildningen för poliser blir en yrkeshögskoleutbildning, vilket innebär att alla nya poliser genomför en yh-examen. Den nya utbildningen är också väldigt praktiskt inriktad: Polamk kommer att examinera ut kunniga konstaplar i fortsättningen också, lovar utbildningsdirektör Petri Alkiora .

Lagen påverkar också den fortsatta utbildningen. De som till exempel vill få befälstjänster, som till exempel kommissarie, genomför i fortsättningen högre yrkeshögskoleexamen för polis.

Första ansökningsperioden börjar i januari

Ansökan till nya Polis (YH) börjar i januari (finskspråkig utbildning). Exakt tidpunkt för när ansökan inleds bestäms så snart som möjligt, och meddelas på Polamks webbplats. Polisutbildningen har en fortlöpande ansökan, så man kan söka när som helst året runt. Genast efter den första ansökningsperioden börjar en ny ansökningsperiod. Ansökning på svenska arrangeras en gång om året.

I avsnittet YH-utbildning på webbplatsen finns information om den nya polisutbildningen och om hur man ansöker till den. Där finns det till exempel en länk till den nya ansökningsbroschyren pdf, 2,2 MB och intervjuer med polisstuderande .

Till exempel deltesten i konditionsprovet och bedömningsgrunderna för dem kan inte bekräftas förrän lagen har trätt i kraft 2014. Närmare information om ansökningskraven och urvalsprovet publiceras på Polamks webbplats i januari.

» Webbsidorna om reformen av polisutbildningen

Nyheter Polisyrkeshögskolan Press meddelande importerat från gamla sidor