Gemensam övning vid Polisyrkeshögskolan den 30 oktober

Utgivningsdatum 30.10.2013 0.00
Nyhet

Vid Polisyrkeshögskolan ordnas onsdagen den 30 oktober en gemensam övning för de olika examensnivåerna. I övningen deltar cirka 80 studerande.

Övningen äger i huvudsak rum på Polisyrkeshögskolans campusområde. I övningen deltar också bland annat Birkalands räddningsverk, Tammerfors yrkeshögskola och lågstadieskolan Etelä-Hervannan ala-aste, där en övning som gäller förebyggande verksamhet kommer att utföras. Övningen medför inte olägenheter för dem som rör sig i området.

I övningen förbereder sig studerandena för sina framtida yrkesroller: patruller som består av grundexamensstuderande utför olika polisuppgifter under ledning av underbefäls- och befälsstuderande.

- I den årliga gemensamma övningen får studerande på olika examensnivåer tillsammans öva uppgifter som ingår i det dagliga polisarbetet i en verklighetstrogen organisation. Samtidigt får befälsstuderandena, som ansvarar för planeringen och genomförandet av övningen, värdefull erfarenhet av ledarskap som helhet, berättar ledaren för den gemensamma övningen, överkommissarie Mika Ranki.

Nyheter Polisyrkeshögskolan Press meddelande importerat från gamla sidor