Internationell kurs i polispsykologi hålls på Polisyrkeshögskolan

Utgivningsdatum 3.9.2013 0.00
Nyhet

Ungefär 30 experter inom polispsykologi och -medicin från 25 europeiska länder träffas den 3 - 5 september vid Polisyrkeshögskolan i Tammerfors för att delta i en kurs som ordnas av Europeiska polisakademin (CEPOL). Också polisbefäl är med både som deltagare och som talare. Temat för kursen Prepared mind - Successful operations är hur traumatiska upplevelser inverkar på polisarbetet.

- Vi kommer bland annat att ta upp stresshantering och mental förberedelse inför krissituationer. Målet med föreläsningarna, diskussionerna och workshopparna är att dra lärdom av verkliga händelser: vi funderar till exempel kring hur stressfyllda upplevelser kan göras om till en resurs i polisarbetet, berättar kursledare Mari Koskelainen , lärare i psykologi vid Polisyrkeshögskolan.

Kursen är en fortsättning på CEPOL:s Empen Networks tidigare träffar. Empen Network är ett nätverk för europeiska experter inom medicin och psykologi som arbetar i polisbranschen.

Europeiska polisakademin ordnar årligen över hundra utbildningsevenemang i olika EU-länder. Syftet är att främja utvecklingen av det gemensamma europeiska polisarbetet och samarbetet mellan polisutbildningsanstalterna i EU:s medlemsstater.

Nyheter Polisyrkeshögskolan Press meddelande importerat från gamla sidor