Kom på mässan och bekanta dig med Polamk

Utgivningsdatum 11.11.2013 0.00
Nyhet

Hurdant är inträdesprovet till Polisyrkeshögskolan? Vem kan söka till polisutbildningen? Vad allt studerar man under grundutbildningen för poliser?

Kom på utbildningsmässan och bekanta dig med Polamk och polisyrket. Polisyrkeshögskolan är med på Knowhow-mässan den 20 - 21 november i Vasa och Studia-mässan den 3 - 4 december i Helsingfors.

På Knowhow-mässan finns Polisyrkeshögskolan i avdelning B 270. I mässavdelningen finns också poliser från polisinrättningen i Österbotten. På Studia-mässan finns Polisyrkeshögskolan i avdelning 4c59. Mässbesökarna har möjlighet att diskutera med polisstuderanden och Polisyrkeshögskolans personal.

Polisutbildningen förnyas 2014

Polisutbildningens examensstuktur förnyas 2014. Grundutbildningen kommer att ske på yrkeshögskolenivå, det vill säga i fortsättningen kommer alla nya poliser att avlägga en treårig yrkeshögskoleexamen. Förmans- och ledarutbildningen utvecklas till en högre yrkeshögskoleutbildning.

Ansökningsperioden till den svenskspråkiga grundutbildningen börjar enligt planerna i början av 2014. Den svenskspråkiga grundutbildningen i sin nya form börjar i slutet av 2014. Den svenskspråkiga ansökningsperioden ordnas en gång om året.

Till den finskspråkiga utbildningen kan man söka under hela året, och året är indelat i ansökningsperioder. Den första finskspråkiga ansökningsperioden börjar i slutet av 2013 och utbildningen i augusti 2014.

Reformen fordrar lagändringar och behandling i riksdagen. Målet är att den nya lagen träder i kraft den 1 januari 2014.

Polisyrkeshögskolan meddelar på sin webbsida hur reformen fortskrider.  Genom att skicka dina kontaktuppgifter per e-post till adressen viestinta.polamk(at)poliisi.fi kan du gå med i sändlistan, så att du direkt får information om hur reformen fortskrider.

» Mer information om utbildningsreformen

Nyheter Polisyrkeshögskolan Press meddelande importerat från gamla sidor