Nya studerandebloggare på polisens webbsidor

Utgivningsdatum 30.9.2013 0.00
Nyhet

Bloggspalten "Poliisista päivää" har fått förstärkning av färska polisaspiranter.

Anssi Ahonen och Jani Ahonen , som skriver Ahoset-bloggen, inledde sina studier vid den finskspråkiga grundutbildningen för polis i augusti 2013. Killarna, som inte kände varandra från tidigare, hamnade på samma klass och i samma internatcell tack vare att studerandena får rum i alfabetisk ordning.

Miriam Limatius inledde sina studier i augusti vid den svenskspråkiga grundutbildningen. Miriams väg till Finland och polisutbildningen har varit lång: hon kommer från Göteborg, har lärt sig finska som vuxen och fått medborgarskap för några månader sedan.

Skrivelser från skolbänken och anteckningar av en invandrare

Polisaspiranterna Ahonen antecknar i sin finskspråkiga blogg observationer om studievardagen men också om livet utanför studierna på Polisyrkeshögskolans campus. I sin första skrivelse "Två vägar till drömmen: den svåra vägen och in med en gång" berättar Anssi och Jani om sina olika vägar till polisutbildningen.

Enligt Miriam får läsarna lära känna invandrarens story.

- I allmänhet skrattar människorna när jag kallar mig själv invandrare, men det är jag ju ur statens synpunkt. Min väg har fått mig att tänka på den kulturella mångfalden och tvåspråkigheten, berättar Miriam i sin första skrivelse.

Miriam gör sina anteckningar både på finska och svenska.

Redan ett tiotal polisbloggar

Man kan läsa om polisutbildningen också i Vanessa Johanssons och Jessica Örns svenskspråkiga blogg. Också Elina Katajamäki , som nyligen utexaminerades från Polamk, skriver i sin blogg om utbildningens olika skeden.

På polisens webbsidor bloggar ett tiotal ämbetsmän, bland dem polisöverdirektör Mikko Paatero och nätplolisen Marko "Fobba" Forss.

» Poliisista päivää -bloggarna

Nyheter Polisyrkeshögskolan Press meddelande importerat från gamla sidor