Nytt utbildningsprogram vid Polamk för tillståndsförvaltningens anställda

Utgivningsdatum 2.9.2013 0.00
Nyhet

I september börjar ett nytt utbildningsprogram på Polisyrkeshögskolan, yrkesspecialiseringsstudier för tillståndsförvaltningen. Utbildningsprogrammet är avsett för personer som redan arbetar på polisens tillståndsförvaltning. 20 studerande från olika håll i Finland har valts ut till utbildningen.

Det har inte tidigare ordnats en omfattande utbildningshelhet för personalen vid polisens tillståndsförvaltning. 

- Man behöver mångsidig yrkesfärdighet i tillståndsförvaltningen. Det nya utbildningsprogrammet erbjuder en möjlighet att lära sig nya saker om tillståndsförvaltning och utveckla sitt eget kunnande, säger överkommissarie Jari Ylinen som är ansvarig för utbildningen.

Nätbaserade studier har stor roll

Studiehelheten omfattar 60 studiepoäng, och det tar cirka två år att genomföra den. Studierna genomförs enligt en modell som kallas Blended Learning. De studerande har en aktiv och forskande roll och lärarens uppgift är att handleda processen.

Det är bara 30 dagar närstudier under två år, så största delen av studierna genomförs i ens egen arbetsgemenskap.

- Specialiseringsstudierna för tillståndsförvaltning är det första utbildningsprogrammet vid Polamk som använder lärplattformen Moodle och ett videokonferenssystem i det civila nätet. De nätbaserade studierna är alltså inte bundna till Polamks lokaler eller till polisens eget datanät, utan man kan studera hemma om man vill, berättar utbildningsplanerare Kirsi Viitanen som är ansvarig för utvecklingen av den nätbaserade undervisningen vid Polamk.

Nyheter Polisyrkeshögskolan Press meddelande importerat från gamla sidor