Studerandena till den sista polisutbildningen av nuvarande slag har valts

Utgivningsdatum 26.9.2013 0.00
Nyhet

Till den finskspråkiga grundutbildningen för polisexamen som börjar i november har valts 38 studerande. Enligt en tidigare plan hade man endast 24 nybörjarplatser, men studierna inleds av två klasser på 19 personer.

- Den sista möjligheten att söka till den nuvarande utbildningen intresserade många och nivån på de sökande var mycket hög. Alla som valdes till utbildningen fick ytterst goda poäng i urvalsprovet. Vi ville behandla alla som fått samma antal poäng jämlikt och därför beslöt vi undantagsvis att öka antalet nybörjarplatser, berättar överinspektör Lotta Parjanen vid Polisyrkeshögskolans studietjänster.

Till utbildningen som börjar i november sökte sammanlagt 690 personer, vilket är klart fler än under tidigare ansökningsperioder.

Utbildningen förnyas 2014

Polisutbildningens examensstruktur förnyas 2014. Grundutbildningen kommer att ske på yrkeshögskolenivå, det vill säga i fortsättningen avlägger alla nya poliser yrkeshögskoleexamen.

Reformen fordrar lagändringar och behandling i riksdagen. Målet är att den nya lagen träder i kraft den 1 januari 2014.

Om ärendet framskrider enligt planerna börjar ansökan till den nya grundutbildningen den 15 november 2013. Ansökningsperioden pågår till den 31 januari 2014, och studerandena väljs under våren 2014. Studerandena till den nya yrkeshögskoleexamen inleder sina studier i augusti 2014.

» Läs mer om utbildningsreformen: www.polamk.fi/sv/examensreform .

Nyheter Polisyrkeshögskolan Press meddelande importerat från gamla sidor