Alla expeditioner för mottagning av brottsanmälningar och för tillståndstjänster öppnar igen i slutet av augusti i Östra Nyland

24.8.2021 8.41
Pressmeddelande

Expeditionerna för tillståndstjänster och för mottagning av brottsanmälningar i Nurmijärvi, Lovisa, Kervo, Mäntsälä och Hyvinge, som varit stängda under coronaepidemin, slår upp dörrarna igen från den 30 augusti.

Flera expeditioner för mottagning av brottsanmälningar måste stängas förra året för att skydda polisens personal och kunder från coronasmitta. Expeditionerna som har varit stängda tills vidare, öppnas igen från och med måndagen den 30 augusti 2021 i Nurmijärvi, Lovisa, Kervo, Mäntsälä och Hyvinge.

Under coronaepidemin har det varit och även i fortsättningen är det möjligt att göra en brottsanmälan i Östra Nyland på polisstationerna i Vanda, Träskända och Borgå. Till skillnad från tidigare blir det möjligt att göra en brottsanmälan även på expeditionen för tillståndstjänster i Dickursby i Vanda, när mottagningen av brottsanmälningar flyttar från Helsingfors-Vanda flygplats tillbaka till Dickursby.

– Servicestället i Dickursby har visat sig ligga så pass centralt och med goda trafikförbindelser att det är med tanke på polisens klienter den bästa lösningen att flytta mottagningen av brottsanmälningar från Fraktvägen till köpcentret Dixi i Dickursby i anslutning till tillståndstjänsterna, berättar kriminalöverkommissarie Petri Eronen vid polisinrättningen i Östra Nyland.

Mottagningspunkterna för brottsanmälningar är avsedda för anmälning av icke-brådskande brott. I brådskande ärenden ska man alltid ringa nödnumret 112. 

– Om det handlar om någons liv eller hälsa eller ett brott som pågår just då, till exempel ett bostadsinbrott eller egendomsstöld, ska man alltid ringa nödcentralen, påminner Eronen.
En icke-brådskande brottsanmälan kan också göras på polisens webbplats www.poliisi.fi.

Tipsinformation kan skickas till polisen i Östra Nyland via e-post dygnet runt till adressen vihjeet.itä-uusimaa(at)poliisi.fi eller genom att ringa tipsnumret 0295 413 636.

Från och med den 30 augusti 2021 kommer serviceställena vid polisinrättningen i Östra Nyland att ha öppet enligt följande:

 • Vanda: Polisens servicejour och mottagning av brottsanmälningar i köpcentret Dixi i Dickursby i Vanda är öppen måndag till fredag kl. 8.00–16.15. Expeditionen för tillståndstjänster vid samma serviceställe är öppen från måndag till torsdag kl. 8.00–16.15 och fredag kl. 9.00–16.15.
 • Helsingfors-Vanda flygplats: Flygplatsens servicejour är öppen från måndag till söndag året runt kl. 7.00–16.00.
 • Träskända: Polisens servicejour och mottagningen av brottsanmälningar är öppna tisdagar och onsdagar kl. 9–16. Tillståndstjänsterna i Träskända är öppna från måndag till fredag kl. 9.00–16.00.
 • Hyvinge: Polisens servicejour och mottagningen av brottsanmälningar är öppna måndagar kl. 9.00–16.00, tillståndstjänsterna från måndag till fredag kl. 9.00–16.00.
 • Nurmijärvi: Polisens servicejour och mottagningen av brottsanmälningar och tillståndstjänster är öppna på tisdagar kl. 9.00–15.00.
 • Borgå: Polisens servicejour och mottagningen av brottsanmälningar är öppna på fredagar kl. 9.00–16.00, tillståndstjänsterna från måndag till torsdag kl. 8.00–16.15 och fredagar kl. 9.00–16.15.
 • Lovisa: Polisens servicejour, mottagningen av brottsanmälningar och tillståndstjänsterna är öppna på torsdagar kl. 9.00–15.00.
 • Kervo: Expeditionen för tillståndstjänster är öppen onsdagar klockan 9.00–16.00.
 • Mäntsälä: Expeditionen för tillståndstjänster är öppen på torsdagar kl. 9.00–16.00.
   
Brott och utredning Nyheter Polisinrättningen i Östra Nyland Tillståndtjänst
Polisinrättningen i Östra Nyland
brottsanmälningar
identitetskort
pass
personkort
öppettid