Kaikki rikosilmoitusten vastaanottopisteet ja lupapalvelupisteet avautuvat taas elokuun lopussa Itä-Uudellamaalla

24.8.2021 8.41
Tiedote

Koronaepidemian aikana suljettuna olleet lupapalvelupisteet ja rikosilmoitusten vastaanottopisteet Nurmijärvellä, Loviisassa, Keravalla, Mäntsälässä ja Hyvinkäällä avautuvat taas maanantaista 30.8. alkaen.

Rikosilmoitusten vastaanottopisteitä jouduttiin sulkemaan viime vuonna poliisin henkilöstön ja asiakkaiden suojaamiseksi koronaviruksen tartunnoilta. Toistaiseksi suljettuna olleet toimipisteet avataan taas maanantaista 30.8.2021 alkaen Nurmijärvellä, Loviisassa, Keravalla, Mäntsälässä ja Hyvinkäällä.

Rikosilmoituksen on voinut tehdä koronaepidemian aikana ja voi tehdä jatkossakin Itä-Uudellamaalla myös Vantaan, Järvenpään ja Porvoon poliisiasemilla. Aiemmasta poiketen Vantaan Tikkurilan lupapalvelupisteessä voi sielläkin tehdä jatkossa myös rikosilmoituksen, kun rikosilmoitusten vastaanotto siirtyy Helsinki-Vantaan lentoaseman kupeesta takaisin Tikkurilaan.

– Tikkurilan palvelupiste on sen verran keskeisellä ja liikenneyhteyksiltään hyvällä paikalla, että poliisin asiakkaiden kannalta on parasta siirtää rikosilmoitusten vastaanotto lentoasemalta Rahtitieltä Tikkurilan Dixin kauppakeskukseen lupapalveluiden yhteyteen, kertoo rikosylikomisario Petri Eronen Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta.

Rikosilmoitusten vastaanottopisteet on tarkoitettu kiireettömistä rikoksista ilmoittamiseen. Kiireellisissä asioissa tulee aina soittaa hätänumeroon 112. 

– Jos on kyse jonkun hengestä tai terveydestä tai paraikaa käynnissä olevasta rikoksesta kuten asuntomurrosta tai omaisuusvarkaudesta, tulee näissä tapauksissa soittaa aina hätäkeskukseen, Eronen muistuttaa.

Kiireettömän rikosilmoituksen voi tehdä myös poliisin nettisivuilla www.poliisi.fi. Vihjetietoa Itä-Uudenmaan poliisille voi lähettää sähköpostitse kellonajasta riippumatta osoitteeseen vihjeet.itä[email protected] tai soittaa vihjenumeroon 0295 413 636.

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen palvelupisteet ovat 30.8.2021 alkaen auki seuraavasti:

 • Vantaa: Vantaan Tikkurilan kauppakeskus Dixin poliisin palvelupäivystys ja rikosilmoitusten vastaanotto on avoinna maanantaista perjantaihin klo 8.00-16.15. Samassa palvelupisteessä sijaitseva lupapalvelupiste on avoinna maanantaista torstaihin klo 8.00-16.15 ja perjantaisin klo 9.00-16.15.
 • Helsinki Vantaan lentoasema: Lentoaseman palvelupäivystys on avoinna maanantaista sunnuntaihin vuoden jokaisena päivänä klo 7.00-16.00.
 • Järvenpää: Poliisin palvelupäivystys ja rikosilmoitusten vastaanotto on avoinna tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 9-16. Järvenpään lupapalvelut ovat avoinna maanantaista perjantaihin klo 9.00-16.00.
 • Hyvinkää: Poliisin palvelupäivystys ja rikosilmoitusten vastaanotto on avoinna maanantaisin klo 9.00-16.00, lupapalvelut maanantaista perjantaihin klo 9.00-16.00.
 • Nurmijärvi: Poliisin palvelupäivystys ja rikosilmoitusten vastaanotto sekä lupapalvelut ovat avoinna tiistaisin klo 9.00-15.00.
 • Porvoo: Poliisin palvelupäivystys ja rikosilmoitusten vastaanotto on avoinna perjantaisin klo 9.00-16.00, lupapalvelut maanantaista torstaihin kello 8.00-16.15 ja perjantaisin klo 9.00-16.15.
 • Loviisa: Poliisin palvelupäivystys, rikosilmoitusten vastaanotto ja lupapalvelut ovat avoinna torstaisin klo 9.00-15.00.
 • Kerava: Lupapalvelupiste on avoinna keskiviikkoisin kello 9.00-16.00.
 • Mäntsälä: Lupapalvelupiste on avoinna torstaisin kello 9.00-16.00.
   
Itä-Uudenmaan poliisilaitos Poliisin lupapalvelut Rikokset ja tutkinta Uutinen
Itä-Uudenmaan poliisilaitos
aukioloaika
henkilökortit
henkilötodistukset
passit
rikosilmoitukset