Espoossa luparuuhka jatkuu - muilla alueilla jonotusaika vaihtelee

Julkaisuajankohta 14.7.2022 9.18
Uutinen
Passi pöydällä.

Länsi-Uudenmaan lupapalveluissa ruuhkat keskittyvät etenkin Espooseen ja siellä perjantaipäiviin. Tilanteen helpottamiseksi on palkattu kahdeksan uutta työntekijää.

Espoon pääpoliisiasemalla vuoronumeroasiakkaita on päivittäin yhä paljon, ja jonotusajat vaihtelevat 1,5 tunnista 3 tuntiin. Erityisesti perjantait ovat olleet Espoon pääpoliisiasemalla koko päivän ajan ruuhkaisia.

Muilla alueen asemilla vuoronumeroasiakkaiden jonotusajat vaihtelevat kymmenen minuutin ja kahden tunnin välillä. Joinakin päivinä asiakas voi siis saada asiansa hoidettua hyvinkin nopeasti.

Tilannetta helpottamaan Länsi-Uudenmaan alueelle on palkattu yhteensä kahdeksan uutta määräaikaista työntekijää. Lisäresurssien perehdytys on pystytty järjestämään hyvin. Siksi uudet henkilöt on saatu nopeasti ja tehokkaasti asiakaspalveluun mukaan.

Näin ajanvarausajat jakautuvat Länsi-Uudellamaalla nyt

Espoon pääpoliisiasema on Länsi-Uudenmaan ruuhkaisin toimipiste sekä vuoronumero-odottajien että ajanvarausten näkökulmasta. Seuraavan vapaan ajan saa tällä hetkellä varattua noin kolmen kuukauden päähän.

Lohjan, Raaseporin ja aiemmin Kirkkonummen poliisiasemilla ajanvarausjonot ovat olleet hieman Espoota lyhyempiä. Ajanvarausaikoja matkustusasiakirjoille saa näillä asemilla noin kahden kuukauden päähän.

Heinäkuussa Kirkkonummen asema on suljettuna, mikä saattaa hieman lisätä asiakkaiden määrää muilla poliisiasemilla.

Pika-, express- ja väliaikainen passi kiireelliseen tilanteeseen

Pikapassin toimitusaika tällä hetkellä on viisi arkipäivää. Sen voi noutaa Matkahuollon toimipisteestä. Pikapassi maksaa edullisimmillaan 63 euroa silloin, kun hakemus on tehty verkossa.

Express-passin toimitusaika taas on yksi vuorokausi. Sen voi noutaa pelkästään Matkahuollon Kampin terminaalista, Helsinki-Vantaan lentoaseman R-Kioskilta tai Verkkokauppa.com-kioskista Jätkäsaaresta. Express-passi maksaa edullisimmillaan 83 euroa, kun hakemus on tehty verkossa.

Erityisestä syystä voi asiakas myös tilata väliaikaisen passin. Se valmistetaan paikallispoliisissa ja se on voimassa vain matkan ajan. Väliaikaisen passin saa odottaessa, ja sen hinta on 85 euroa.

Ennakoi ja tule paikalle ajoissa

Jos tarvitset uuden passin, käy hyvissä ajoin valokuvauksessa ja tee sähköinen hakemus poliisin asiointipalvelussa. Ennakoi ja varaa asiointiaika, mikäli hakemuksesi vaatii tunnistuskäynnin. Kun sinulla on varattu aika, tule ajoissa paikalle.

 

Tiedotetta muokattu 14.7.2022 klo 14.44: Tarkennettu express-passin noutopaikkaa.

Espoo Kirkkonummi Lohja Länsi-Uudenmaan poliisilaitos Poliisin lupapalvelut Raasepori Uutinen