Det riksomfattande evenemanget Polisens dag ordnas igen lördagen den 27 augusti

Utgivningsdatum 1.8.2022 10.45
Nyhet

Efter en paus på två år ordnar alla polisinrättningar igen Polisens dag i sitt område lördagen den 27 augusti 2022.

– Vi har upplevt mycket exceptionella tider de senaste två åren och människorna verkar ha ett ökat behov av att diskutera frågor, bekymmer och önskemål som gäller säkerhet med myndigheterna, säger polisöverdirektör Seppo Kolehmainen.

– Vi försöker nu tillgodose detta behov genom att igen vara närvarande på torg och i köpcentrum i olika delar av landet den sista lördagen i augusti.

Polisöverdirektör Kolehmainen är anträffbar på torget i Kuopio där polisinrättningen i Östra Finland ordnar sitt evenemang. Med på evenemanget är också barnens favoriter, trafikparkskonstaplarna Maltti och Valtti och Helsingfors polismusikkår. 

Program för människor i alla åldrar på Polisens dag

På Polisens dag ordnar varje polisinrättning evenemang i sitt eget område. Evenemangen är öppna för allmänheten och lämpliga för alla åldrar. 

Målet är att främja polisens lokala, konkreta synlighet och växelverkan med invånarna i området och på detta sätt stödja en stark trygghetskänsla och förtroendet för myndighetsverksamheten.

Närmare information om de lokala evenemangen, tidtabellerna och innehållet finns på polisens webbplats på adressen poliisi.fi/poliisinpaiva. På de sociala medierna hittar du evenemanget med hashtaggarna #PoliisinPäivä, #PolisensDag och #PoliceDay. 
 

Polisens dag ordnas i den nuvarande formen sedan 2009.  Tusentals människor har årligen deltagit i evenemangen. I fjol ställdes Polisens dag in på grund av coronaepidemin och i förfjol ordnades den virtuellt.