Valtakunnallinen Poliisin päivä tekee paluun lauantaina 27.8.

Julkaisuajankohta 1.8.2022 10.45
Uutinen

Poliisin päivää vietetään kahden vuoden tauon jälkeen kaikkien poliisilaitosten alueella lauantaina 27.8.2022. 

– Viimeiset pari vuotta olemme eläneet hyvin poikkeuksellisia aikoja ja ihmisillä tuntuu olevan kasvanut tarve keskustella turvallisuuteen liittyvistä teemoista, huolista ja toiveista viranomaisten kanssa, poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen sanoo.

–  Siihen tarpeeseen pyrimme nyt vastaamaan jalkautumalla jälleen elokuun viimeisenä lauantaina toreille ja kauppakeskuksiin eri puolilla maata.

Poliisiylijohtaja Kolehmaisen voi tavata Itä-Suomen poliisilaitoksen tapahtumassa Kuopion torilla. Siellä ovat mukana myös lapsille tutut liikennepuistokonstaapelit Maltti ja Valtti sekä Helsingin poliisisoittokunta.

Poliisin päivässä on ohjelmaa kaiken ikäisille

Poliisin päivän tilaisuuksia järjestetään kaikkien poliisilaitosten alueella. Ne ovat kaikille avoimia ja sopivat kaikenikäisille. 

Tavoitteena on edistää poliisin paikallista, kasvollista näkymistä ja vuorovaikutusta alueen asukkaiden kanssa ja tukea siten vahvaa turvallisuuden tunnetta ja luottamusta viranomaistoimintaa kohtaan.

Tarkemmat tiedot paikallisista tapahtumista, aikatauluista ja sisällöstä on koottu poliisin verkkosivuille osoitteeseen poliisi.fi/poliisinpaiva. Sosiaalisessa mediassa tapahtumat löytää tunnisteilla #PoliisinPäivä, #PolisensDag ja #PoliceDay.

Poliisin päivä on järjestetty nykymuotoisena vuodesta 2009. Tilaisuuksiin on osallistunut vuosittain tuhansia ihmisiä. Viime vuonna poliisin päivä peruttiin koronaepidemian takia ja toissa vuonna se järjestettiin virtuaalisesti.