Esa Heikkinen fortsätter som Lapplands polischef

Utgivningsdatum 22.12.2021 11.59
Nyhet

Polisstyrelsen har utnämnt juris kandidat Esa Heikkinen till polischef för Lapplands polisinrättning från och med 1.1.2022. Tjänsten besätts tidsbundet för fem års. Fyra personer sökte tjänsten som Lapplands polisinrättnings polischef.

Heikkinen har fungerat som polischef för Lapplands polisinrättning sedan januari 2017. Heikkinen har en mångsidig och vittomfattande erfarenhet av ledningsuppgifter inom polisförvaltningen. Han har över 20 års erfarenhet som polischef i olika polisenheter. Dessutom har Heikkinen erfarenhet av uppgifter som biträdande polischef och länsman.

Polischefen leder polisinrättningen. Han svarar för polisinrättningens verksamhet samt verksamhetens effektivitet, resultat och utvecklande. Polischefens uppgift är att leda polisinrättningen enligt polisförvaltningens bekräftade mål, administrera de ekonomiska resurserna och ledandet av personalen. Han bekräftar polisinrättningens verksamhetslinjer och tyngdpunkterna för verksamheten samt ansvarar för polisinrättningens beredskap och färdighet. Han handhar också polisinrättningens arbete och samarbete med intressegrupperna samt effektiv kommunikation.
 

Nyheter Polisens verksamhet och utveckling Polisinrättningen i Lappland Polisstyrelsen