Jaktpoliserna och jakt- och fiskeövervakaren gjorde 114 naturskyddsgranskningar i samband med Utflyktsrazzian

Utgivningsdatum 10.8.2022 12.45 | Publicerad på svenska 10.8.2022 kl. 12.47
Nyhet

Jaktpoliserna från polisinrättningen i Västra Nyland och Forststyrelsens jakt- och fiskeövervakare ordnade övervakningen Utflyktsrazzian den 6 augusti bland annat i Noux nationalpark. Under Utflyktsrazzian gjorde de sammanlagt 114 naturskyddsgranskningar.

Övervakningsgruppen som rörde sig med terrängcyklar i Noux gav tre anmärkningar under övervakningen. En av dessa gällde en hund som sprang lös och två gällde engångsgrillar som användes på ett markområde som inte spärrats av. En friluftare fick böter för att olagligt ha gjort upp eld i nationalparksområdet.

Nio fiskares fiskevårdsavgifter för spinnfiske efterfrågades. De hade alla betalat avgiften på ändamålsenligt sätt.

– Våra jaktpoliser och Forststyrelsens jakt- och fiskeövervakare berättade att ett flertal friluftare i Noux hade sagt sig vara medvetna om att vi ordnar Utflyktsrazzian och de var beredda på att myndigheternas representanter dyker upp. Hela övervakningspatrullen konstaterade att de besökare som påträffades i nationalparken under övervakningen har förtjänat beröm för gott uppförande, säger överkommissarie Aapo Isoaho.

Jakt- och fiskeövervakaren rörde sig förutom i Noux även i Kyrkslätt i Meiko naturskyddsområde nära Korsolampi och Meikojärvi. Det omväxlande och svårt förutsägbara vädret påverkade inte antalet besökare i områdena utan antalet friluftare var stort.

Esbo Kyrkslätt Nyheter Polisinrättningen i Västra Nyland Övervakning och larmverksamhet