Eräpoliisit ja erätarkastaja tekivät Retkiratsiassa 114 luonnonsuojelutarkastusta

Julkaisuajankohta 10.8.2022 12.45
Uutinen

Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen eräpoliisit ja Metsähallituksen erätarkastaja järjestivät 6.8. Retkiratsia-valvontatempauksen muun muassa Nuuksion kansallispuistossa. Retkiratsian aikana he tekivät yhteensä 114 luonnonsuojelutarkastusta.

​​​​​​​Maastopyörillä Nuuksiossa kulkenut valvontaryhmä antoi Retkiratsian aikana kolme huomautusta. Yksi näistä koski vapaana juossutta koiraa ja kaksi kertakäyttögrillejä, joita käytettiin eristämättä olleella maaperällä. Lisäksi yksi retkeilijä sai sakon, sillä hän oli sytyttänyt laittoman nuotion kansallispuiston alueella.

Viehekalastukseen liittyvät kalastonhoitomaksut ryhmä tarkasti yhdeksältä kalastajalta. Heistä jokainen oli hoitanut maksut asianmukaisella tavalla.

− Eräpoliisimme ja Metsähallituksen erätarkastaja kertoivat, että Nuuksiossa useampi retkeilijä oli sanonut olleensa tietoinen siitä, että järjestämme Retkiratsian, ja he sanoivat näin osanneensa odottaa virkavallan näkymistä. Valvontapartion yhteinen toteamus oli, että ne kansallispuiston vieraat, joita ratsian aikana kohdattiin, ovat ansainneet kehut hyvästä käytöksestä, kertoo ylikomisario Aapo Isoaho.

Nuuksion lisäksi Metsähallituksen erätarkastaja kiersi Kirkkonummella Meikon luonnosuojelualueella, Korsolammen ja Meikojärven läheisyydessä. Vaihteleva ja vaikeasti ennustettava sää ei näkynyt alueiden kävijöissä, vaan retkeilijöitä riitti runsain mitoin.

Espoo Kirkkonummi Länsi-Uudenmaan poliisilaitos Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta