Julfestfirande märktes i veckoslutets uppdrag

Utgivningsdatum 21.11.2022 12.34
Nyhet

Personer som var kraftigt berusade märktes tydligt i polisens uppdrag under veckoslutet. 50 personer satt under helgen gripna antingen på grund av kraftig berusning eller misstänkta för brott. 17 anmälningar för misshandel skrevs under helgen och polisen tog totalt hand om 649 alarmuppdrag.

I trafiken koncentrerades övervakningen i hela landet på rattfyllerister och i de Österbottniska landskapen gjordes alkotest på över 3000 bilister. 11 personer misstänks efter helgen för rattfylleri och en del av dessa greps i samband med trafiknykterhetsövervakningen.

På lördagmorgon hade en personbilsförare kolliderat med ett trä i Karleby centrum. På platsen gjordes ett alkometerblåsprov på föraren och det gav utslaget 1,06 mg/l. Föraren misstänks för grovt rattfylleri och äventyrande av trafiksäkerheten.

På söndag kväll anmäldes till polisen om en personbil i diket på Vasavägen i Närpes. På platsen hittade polisen en person som satt på förarens plats men som bestred att hen skulle ha kört bilen. Personens alkometertest gav så pass kraftigt utslag att hen misstänks för grovt rattfylleri. 

Av de misshandlar som inträffat under veckoslutet skedde nästan samtliga i privata bostäder, endast några inträffade på allmän plats. Julfestfirandet har alltså inte fört med sig misshandlar i restaurangerna utan det är festfolkets höga berusningsnivå som har orsakat arbete för polisen.
 

Nyheter Polisinrättningen i Österbotten Övervakning och larmverksamhet