Polisen är klar med utredningen av det grova rånet och misshandeln i Kyrkslätt

Utgivningsdatum 26.5.2023 12.21 | Publicerad på svenska 26.5.2023 kl. 12.58
Nyhet

Polisen i Västra Nyland har slutfört förundersökningen av det grova rånet och misshandeln som ägde rum i Kyrkslätt i mars.

Polisen fick kvällen den 13 mars kännedom om fallet genom ett uppdrag från nödcentralen om en knivhuggning. Enligt de inledande uppgifterna var åtta personer inblandade i händelsen och de misstänkta förövarna hade lämnat platsen. 

I en privatbostad fann polisen en 19-årig man som hade utsatts för våld. Polisen lade tryckförband på skadan och ambulansen transporterade honom för fortsatt vård.

- I förundersökningen kom polisen fram till att våldsdådet hade ägt rum i våningshusets hiss. Offret och två andra personer hade varit ute och var på väg in när flera män hade anlänt till platsen. De hade börjat utöva våld mot offret. Det brottsmedel som användes vid knivhuggningen var en machete. Det knivhuggna offret hade också sparkats i ansiktet. Offret och en del av de misstänkta kände till varandra sedan tidigare, berättar kriminalkommissarie Nina Kangas.

Polisen misstänker tre 16–19-åriga män för gärningen. Kort efter brottet grep polisen två av dem och fick tag på den tredje strax därefter.  

Alla tre misstänkta nekar till att ha begått brott. Ärendet har överlämnats till åklagare för åtalsprövning. 

Brott och utredning Kyrkslätt Nyheter Polisinrättningen i Västra Nyland