Polisen ber om iakttagelser av en incident som ägde rum i Karabacka i Esbo den 23 mars

Utgivningsdatum 29.3.2023 8.14 | Publicerad på svenska 30.3.2023 kl. 11.04
Nyhet

Polisen i Västra Nyland utreder en incident som inträffade i Esbo torsdagen den 23 mars. Polisen ber om iakttagelser av incidenten som inträffade på Örnvägen i Karabacka vid 22-tiden.

Utgående från de preliminära uppgifter som erhållits vid förundersökningen är två sällskap inblandade i händelserna. Åtminstone tre män ingår i det första sällskapet. De har rört sig till fots vid tidpunkten för händelsen och misstänks av polisen för grov skadegörelse som inträffade i parkeringshuset i anslutning till händelseplatsen. Föremålet för skadegörelsen var en personbil. 

Det andra följet anlände till platsen i en stor vit bil. I detta sällskap ingick också flera män. När männen i den vita bilen hade försökt lämna platsen efter sammanträffandet hade föraren backat bilen, så att den hade kolliderat med en lyktstolpe nära parkeringshuset. 

Polisen ber personer som har sett händelsen, hört oljud eller annars rört sig i närheten av Örnvägen vid tidpunkten för händelsen att berätta om sina iakttagelser. Polisen är särskilt intresserad av de fordon som fanns på platsen och de personer som avlägsnade sig från platsen. 

Iakttagelserna kan skickas till polisen per e-post vihjeet.lansi-uusimaa@poliisi.fi eller genom att lämna ett meddelande på tipsnumret 0295 413 031 (svarare).  

Brott och utredning Esbo Nyheter Polisinrättningen i Västra Nyland