Polisen ber om identifieringshjälp och iakttagelser i anslutning till ett misstänkt försök till dråp

Utgivningsdatum 27.7.2021 12.14 | Publicerad på svenska 30.7.2021 kl. 15.24
Nyhet

Lördagen den 24 juli klockan 1.30 fick polisen ett meddelande från Nödcentralen om en knivhuggning som inträffat på Brunnsgatan. De misstänkta gärningsmännen hade avlägsnat sig innan polisen kom till platsen. Offret, som hade fått livshotande skador, transporterades till sjukhus.

Situationen fick sin början i en meningsskiljaktighet mellan två grupper utanför en restaurang på Georgsgatan 24. Meningsskiljaktigheten eskalerade till ett litet slagsmål. Offret fortsatte gå med sina vänner mot en matbutik på Mannerheimvägen. Parterna stötte på varandra igen på Brunnsgatan. Då attackerade två män offret som blev knivhuggen av den andra mannen. 

– Polisen ber om iakttagelser av händelserna från ögonvittnen och ber om hjälp för att identifiera de misstänkta gärningsmännen. Alla upplysningar och ögonvittnesobservationer är värdefulla, men polisen är särskilt intresserad av observationer av de misstänkta gärningsmännen, berättar undersökningsledaren, kommissarie Tuomas Lindholm.

Signalement på den misstänkta som knivhögg offret: under 180 cm lång, cirka 20-årig man med kort mörkt hår. Han hade mörka kläder och en axelväska med violett rem. Den andra som misstänks för misshandel är en över 180 cm lång man. Han hade slagit offret på Brunnsgatan. 
Polisen ber er lämna alla upplysningar på vakivaltavihjeet.helsinki@poliisi.fi eller 050 562 7405.

Uppdatering den 28 juli: Polisen har identifierat personen som misstänks för försök till dråp tack vare tips från allmänheten. Polisen tackar för alla tips.

Brott och utredning Helsingfors Nyheter Polisinrättningen i Helsingfors