Poliisi pyytää tietoja Kaivopuistossa viikonloppuna tapahtuneesta tapon yrityksestä
Polisen ber om upplysningar om försök till dråp som inträffade i Brunnsparken

3.5.2021 15.39 | Publicerad på svenska 7.5.2021 kl. 15.12
Nyhet

Helsingforspolisen utreder ett fall där en 19-årig man höggs med ett eggvapen i överkroppen söndagen den 2 maj 2021 cirka klockan 00.30 i Brunnsparken.

En av Helsingforspolisens patruller gick till fots i Brunnsparken under natten mellan lördag och söndag. En person i parken kom för att berätta för patrullen att en ung man hade blivit knivhuggen bakom observatoriet. Snart blev det klart att nödcentralen hade fått flera samtal om händelserna. Många polispatruller kom till platsen för att reda ut händelserna.

– På gärningsplatsen låg en ung man på marken. Mannen hade blivit knivhuggen i överkroppen. Han fördes till sjukhus för vård. Undersökningsledaren, kriminalkommissarie Jukka Larkio berättar att tiotals berusade ungdomar var på plats.

Polisen har inte kunnat nå den som misstänks för knivhuggningen. Personen har följande signalement: mörkt eller svart lockigt hår som är så lång att det täcker öronen, mörk mössa, svarta byxor, svart dunjacka och svarta joggingskor. I Brunnsparken hade den misstänkta blödande sår i ansiktet och möjligen krosskador. 

Vi ber er meddela observationer om den eventuella förövaren och om händelserna till [email protected] Polisen tackar redan på förhand för alla tips.

För närvarande finns det ingen orsak att misstänka att händelserna i Brunnsparken och Gräsviken skulle vara kopplade. 

Brott och utredning Helsingfors Nyheter Polisinrättningen i Helsingfors
Polisinrättningen i Helsingfors
brottmål