Poliisi on aloittanut esitutkinnan kahdesta tapon yrityksestä Ruoholahdessa
Polisen har inlett en förundersökning av två försök till dråp i Gräsviken

3.5.2021 13.00 | Publicerad på svenska 7.5.2021 kl. 15.14
Nyhet

På söndagen den 2 maj 2021 inträffade två försök till dråp i Gräsviken i Helsingfors. En 18-årig man misstänks för dråpförsöken. Även de målsägande är minderåriga.

Cirka klockan 16.45 på söndagen gav nödcentralen polisen ett uppdrag, enligt vilket en person blivit knivhuggen i Gräsviken. Flera polispatruller kom till gärningsplatsen på Utterhällsstranden och hittade på platsen det minderåriga offret som de gav första hjälpen till.

Enligt polisens nuvarande uppgifter hade den misstänkte och offret börjat gräla i Gräsviken nära Crusellbron. Den misstänkte hade tagit fram en kniv och börjat jaga den målsägande, som hade fallit omkull. Den misstänkte hade knivhuggit offret i ryggen och sedan sprungit iväg från gärningsplatsen.

– Senare uppdagades det för polisen att samma misstänkte möjligen även försökt knivhugga en annan minderårig pojke på gärningsplatsen, men pojken skadades emellertid inte, berättar undersökningsledaren, kriminalkommissarie Kirsi Kanth.

Den misstänkte nåddes senare på kvällen den 2 maj 2021 och är anhållen av polisen. Han har inte ännu förhörts. Fallet undersöks för närvarande som försök till två dråp och polisen reder fortfarande ut det exakta händelseförloppet.

De som bevittnat händelserna eller vet något om dem bes kontakta polisen. Uppgifter kan skickas till [email protected] eller via Whatsapp 046 922 465.

Brott och utredning Helsingfors Nyheter Polisinrättningen i Helsingfors