Polisen i Sydvästra Finland önskar gott humör och ansvarstagande till midsommarfirandet

23.6.2021 16.14
Nyhet

Värmeböljan varslar om en arbetsbråd midsommar för polisen. Polisen i Sydvästra Finland önskar att midsommarfirarna tar med sig tålamod och försiktighet, speciellt i närheten av vatten och ute till sjöss.

Sydvästra Finlands polisinrättning övervakar trafik, allmän ordning och säkerhet över hela området - både på landsbyggden och i tätorter.

Polisen önskar att midsommarfirarna har ett gott humör, undviker brådska och iakttar särskild försiktighet i helgens firande.

– Mycket förtret, oro och livsfara skulle kunna undvikas med mindre berusningsmedel och en större portion förnuft. Framför allt önskar vi, att människorna skulle ta bättre hand om sig själv och sina medmänniskor säger överkommissarie Stephan Sundqvist från Sydvästra Finlands polisinrättning.

Enligt Sundqvist är omtanke bland annat det att inte som berusad gå ensam, eller låta andra berusade gå ensamma till exempel för att simma, köra bil eller båt.

I nödsituation ring nödnummret

Ifall man under midsommaren ändå skulle råka ut för en nödsituation, ska man ringa nödnumret 112.

– Därtill bör alla kontrollera, att 112 Suomi applikationen har installerats i telefonen. Då får Nödcentralen får den exakta positionen för den som ringer, om samtalet rings via denna applikation, påminner Sundqvist.

Tålamod behövs även i midsommartrafiken, både i tur- och returtrafiken. Polisen intensifierar speciellt övervakningen av körhastigheter, omkörningar, köravstånd samt chaufförernas körskick.

Egentliga Finland Nyheter Polisinrättningen i Sydvästra Finland Satakunta Trafik Övervakning och larmverksamhet
Polisinrättningen i Sydvästra Finland
allmän ordning
midsommar
sjötrafik
trafiksäkerhet