Polisen tryggar midsommarfirandet i Sydvästra Finland både på land och på havet

Utgivningsdatum 22.6.2022 13.01
Nyhet

Polisen önskar att midsommar firas på gott och lugnt humör och försiktighet särskilt på sjön.

Trafiken inför midsommaren kommer vara livligast under eftermiddagen på torsdag och på fredag morgon. I Sydvästra Finland kan det finnas sporadisk rusning speciellt på vägar som leder till skärgården.

Under övervakning av midsommartrafiken fäster polisen avseende vid körhastigheter, omkörningar, avstånd och alkohol- och drogbruk – både på land och på havet. Det lönar sig att anslå extra tid och framförallt tålamod i midsommartrafiken, påminner överkommissarie Stephan Sundqvist.

– Planera din resa i förväg och res utan brådska. På det viset säkrar du smidigare framkomst, råder Sundqvist.

Ta hand om dig och dina kamrater

Det varma sommarvädret lockar många ut på vattnet. Polisen önskar att folk ska vara försiktiga både på båtresor och på stranden vid stugan. 

– Rusmedel och vattnet passar inte ihop, och det spelar ingen roll varken du åker båt, vattenskoter eller simmar, konstaterar Sundqvist.

Polisen är närvarande under midsommaren och tryggar allmän ordning i hela Sydvästra Finland såväl ute på landsbygden som i tätorter, på landet och på sjön. Traditionellt sysselsätter polisen med bland annat bostadsalarm- och störningsuppdrag under midsommaren. Polisen önskar att i år skulle högsommaren firas på ett lugnt sätt och på gott humör.

– Det är viktigt att komma ihåg att ta hand om dig själv och dina vänner när ni firar midsommaren. Om det handlar om en farlig situation, måste man ringa nödnumret 112, säger Sundqvist.

Egentliga Finland Nyheter Polisinrättningen i Sydvästra Finland Satakunta Trafik Övervakning och larmverksamhet