Poliisi tutkii Malminkartanossa maaliskuussa tapahtunutta tapon yritystä

Julkaisuajankohta 4.5.2021 9.50
Uutinen

Helsingin poliisin nuorisoryhmä on saamassa lähiaikoina valmiiksi esitutkinnan epäillystä tapon yrityksestä, joka tapahtui 21.3.2021 Malminkartanossa.

Poliisin tietojen mukaan tapahtumat lähtivät liikkeelle kahden alaikäisen pojan nahistelusta Snapchat-sovelluksessa. Riidan osapuolet päättivät ratkoa tilanteen kasvotusten.

Tapahtumapaikalle Malminkartanoon saapui kolme poikaa. Heistä yksi oli täysi-ikäinen ja kaksi muuta 16-vuotiaita. Paikan päällä odotti valmiiksi neljä muuta poikaa, joista kaksi on syntynyt vuonna 2003 ja kaksi vuonna 2004. Pojat alkoivat lähes välittömästi tappelemaan, ja heitä epäillään puolin ja toisin pahoinpitelyistä.

Pahoinpitelyn aikana yksi, myös pahoinpitelyn kohteeksi joutunut, 17-vuotias poika, otti mukanaan olleen karambit-veitsen taskusta. Hän löi sillä selkään yhtä paikalle tulleista pojista ja aiheutti myös viiltohaavan lonkkaan.

– Epäilty kertoi kuulustelussa käyttäneensä veistä puolustautuakseen, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Marko Forss.

Epäilty ei ollut "poliisin vanha tuttu"

Poliisi sai ilmoituksen tapahtumista vasta useita tunteja myöhemmin, kun puukotuksen asianomistajan äiti oli huomannut asian. Tämän jälkeen poika vietiin sairaalaan saamaan hoitoa vammoihinsa.

Poliisi pääsi epäiltyjen jäljille kuulustelujen ja omien tutkimuksiensa avulla.

Tapahtumat jatkavat viime vuonna alkanutta huolestuttavaa piikkiä alaikäisten törkeiden väkivaltarikosten tilastoissa. Teräaseen käyttökynnys on ollut viime aikoina huolestuttavan alhainen.

– Vaikka alaikäisten vakava väkivaltarikollisuus kasaantuu yleensä moniongelmaisille nuorille, tässä tapauksessa pääepäilty ei ole niin sanotusti ”poliisin vanha tuttu”, vaan tavanomainen opiskeleva nuori, kertoo Forss.

Helsingin poliisilaitos Helsinki Rikokset ja tutkinta Uutinen