Polisen vädjar till valborgsfirarna: håll ut ännu

Utgivningsdatum 27.4.2021 15.47
Nyhet

Polisen i Sydvästra Finland uppmanar valborgsfirarna att följa de begränsningar som gäller sammankomster och fira valborg sansat i små grupper.

Polisen övervakar valborgsfirandet i Sydvästra Finland synligt och enligt de begränsningar för sammankomster som är i kraft. Regionförvaltningsverket i Sydvästra Finland har utfärdat en begränsning om att högst sex personer får samlas och den gäller till 14 maj.

På de platser där man traditionellt firar valborg arrangeras inte heller i år program och det är inte skäl att vistas där ens i mindre grupper.

– Polisens starka rekommendation är att folk inte skulle samlas i centrum eller parker under valborg. Förra året vad det glädjande att se hur bra människorna följde anvisningarna och hur ansvarsfullt de firade valborg. Vi klarar av det tillsammans även i år, säger sektorchefen för övervaknings- och alarmverksamheten, överkommissarie Stephan Sundqvist vid Polisinrättningen i Sydvästra Finland.

Under valborg patrullerar i Sydvästra Finland märkbart flera poliser än vid ett vanligt veckoslut. Synlig övervakning utförs i alla områdets tätorter. Polisen övervakar allmän ordning och säkerhet samt hur begränsningar som gäller sammankomster eller restaurangverksamhet följs.

– Dessutom fäster vi särskild uppmärksamhet vid ungdomars användning av berusningsmedel. Därför är det viktigt, särskilt i fråga om minderåriga, att diskutera där hemma deras valborgsplaner och påminna ungdomarna och barnen om ett tryggt valborgsfirande i corona-tider, påminner Sundqvist.
 

Egentliga Finland Nyheter Polisinrättningen i Sydvästra Finland Satakunta Övervakning och larmverksamhet