Polisens dag ordnas igen i Esbo, Lojo och Raseborg efter coronauppehållet

Utgivningsdatum 2.8.2022 10.34 | Publicerad på svenska 2.8.2022 kl. 10.37
Nyhet
En polis i polisbåt

Efter coronauppehållet är det igen dags för det traditionella evenemanget Polisens dag. Lördagen den 27 augusti ordnas evenemanget i olika delar av Västra Nyland.

Polisens dag är ett evenemang som ordnas i hela Finland. Evenemanget ordnas sedan 2009, det är öppet för alla och lämpligt för människor i alla åldrar. På evenemanget får polisen och medborgarna mötas och samtala.

- På Polisens dag kan medborgarna också lära sig mer om poliserna och polisarbetet, uppgifterna och fordonen, berättar kommissarie Markus Ramstedt vid polisinrättningen i Västra Nyland.

Under de två senaste åren har coronapandemin satt käppar i hjulen för dagen, men nu kan den igen ordnas på traditionellt sätt. I Västra Nyland ordnas Polisens dag i Esbo, Lojo och Raseborg den 27 augusti 2022.

I Esbo firas dagen i den lummiga stadsträdgården i Fantsby där Esbodagens program ordnas samtidigt. Polisens dag pågår klockan 12–15 och på plats finns också bland annat motorcykelpoliser som berättar för intresserade om sitt arbete.

I Lojo presenteras en polisbåt och i Raseborg det förebyggande arbetet

I Lojo ordnas programmet på polisstationens gårdsplan klockan 11–13. I evenemanget deltar Ankarteamet, poliser som presenterar den nya båten och en motorcykelpolis.

I Raseborg ordnas dagen på Rådhustorget i Ekenäs klockan 10–12. Teamet representeras bland annat av en motorcykelpolis med motorcykel och en polis från det förebyggande arbetet.

- Vi önskar alla varmt välkomna med på Polisens dag, säger Ramstedt.

Du kan följa temana i anslutning till dagen på sociala medier med hashtaggarna #PolisensDag, #PoliisinPäivä och #PoliceDay.

Nyheter Nyland Polisens verksamhet och utveckling Polisinrättningen i Västra Nyland