Polisens dag ordnas på sammanlagt 11 orter i Sydvästra Finland

Utgivningsdatum 8.8.2022 11.39
Nyhet

Den traditionella Polisens dag ordnas på lördag den 27 augusti. I Sydvästra Finland kan man träffa polisen på sammanlagt 11 orter under evenemanget.

Efter två års paus firar polisinrättningarna Polisens dag genom att träffa medborgare i olika delar av Finland. Polisens dags evenemang organiseras i stor utsträckning i hela regionen för polisinrättningen i Sydvästra Finland.

I Egentliga Finland finns polispatruller och polisfordonen på Kimitoön, i Letala, Loimaa, Pargas, Somero, Åbo och Nystad. I Satakunta ordnas temadagen i Euraåminne, Kankaanpää, Kumo och Björneborg. 

Aldrig tidigare har Polisens dag firats i så stor omfattning i Sydvästra Finland. 

 – Vi vill satsa på denna dag och vara så tillgängliga som möjligt för medborgarna då. Under de senaste två åren har man varit tvungen att begränsa polisens besök till exempel i skolor på grund av bland annat corona. Därför uppskattar vi möjligheten att träffa folk öga mot öga nu, säger biträdande polischef Maria Hoikkala vid Polisinrättningen i Sydvästra Finland. 

Hoikkala tror att medborgarna också har nu flera frågor att ställa till polisen om säkerhetsrelaterade teman.

– Det är viktigt för oss att få höra medborgarnas känslor och önskemål. Därför deltar också befäl från vår polisinrättning i evenemangen under Polisens dag, berättar Hoikkala.

Cykelauktion i Kumo

Alla Polisens dags evenemang i Sydvästra Finlands område tar plats klockan 13–16. Specifik information för olika orter finns samlade på polisens webbsida poliisi.fi/sv/polisensdag.

Evenemangen är öppna för alla och det finns program för människor i alla åldrar. På varje evenemangsort får man träffa polispatruller och medborgarna får möjligheten att bekanta sig med polisfordonen. Små överraskningar med polistema delas ut till barnen.  

I samband med evenemanget på Kumo polisstation ordnas en hittegodsauktion från klockan 14. På auktionen finns cirka 40 cyklar att ropa in. 

I Pargas kan man träffa skärgårdspatrullen, och i Åbo uppträder både polisens dam- och herrkör. 

Dessutom har tillståndstjänsterna en pop up -punkt i Åbo och Björneborg där man boka servicetider och få rådgivning i hur man till exempel gör en elektronisk tillståndsansökan.

Egentliga Finland Nyheter Polisens verksamhet och utveckling Polisinrättningen i Sydvästra Finland Satakunta