Polisens narkotikaövervakning i Lojo var framgångsrik

Utgivningsdatum 24.5.2022 15.02 | Publicerad på svenska 24.5.2022 kl. 15.09
Nyhet

Polisen i Västra Nyland utförde skärpt narkotikaövervakning i Lojo den 10–11 maj 2022.

I övervakningen deltog patruller från utredningen i Lojo och från fältövervakningen i Esbo. Under övervakningen avslöjades ett flertal olika brottsmisstankar som gällde narkotika och användning av narkotika.  

Åtta fall undersöks till exempel med brottsbenämningen straffbart bruk av narkotika och tre med benämningen narkotikabrott. Övriga fall som överförts från övervakningen till brottsutredningen var bland annat förande av fortskaffningsmedel utan behörighet och gripande av efterlysta.

Enligt kriminalkommissarie Rauli Salonen lyckades övervakningen bra.

-    Resultaten från övervakningen var betydande i förhållande till de resurser vi använde. Temaövervakningar kommer att genomföras även i framtiden.

I Västra Nyland har användningen av narkotika allmänt taget ökat bland de unga. Detta har lett till att det också förekommer mer våld. Negativa följder förknippade med kriminell verksamhet blir på så sätt en del av mycket unga personers vardag. Exempel på sådana negativa följder är att till och med små skulder – verkliga eller påhittade – inkrävs med hjälp av våld.

Brott och utredning Nyheter Nyland Polisinrättningen i Västra Nyland Övervakning och larmverksamhet