Sommarsäsongen medför ändringar i en del av tillstånds- och polistjänsterna vid polisinrättningen i Västra Nyland

Utgivningsdatum 6.5.2024 10.59 | Publicerad på svenska 6.5.2024 kl. 11.07
Nyhet
Espoon pääpoliisiaseman vuoronumerolaite.

Polisen i Västra Nyland betjänar i tillstånds- och polistjänsteärenden med delvis begränsade öppettider mellan juni och augusti. Service ges dock vid några polisstationer varje vardag under hela sommaren.

Sommarens servicetider för polistjänster, som omfattar mottagning av brottsanmälningar samt hittegods, träder i kraft måndagen den 27 maj och gäller fram till den 30 augusti.

Polisstationernas servicetider för polistjänster sommaren 2024 

 • Esbo huvudpolisstation: måndag−fredag kl. 8–16.15
 • Lojo polisstation: måndag, tisdag och torsdag kl. 9–16.15
 • Kyrkslätts polisstation: måndag, tisdag och torsdag kl. 9–12 och 13–16
 • Raseborgs polisstation: måndag och onsdag kl. 9–16 och fredag kl. 10–14

Sommarens servicetider för tillståndstjänster, som omfattar tillståndsärenden för identitetskort, pass och den privata säkerhetsbranschen samt vapenansökningsärenden, träder i kraft måndagen den 3 juni och gäller fram till den 30 augusti. Tillståndstjänsterna behandlar under sommaren också andra ärenden, såsom anmälningar om offentliga tillställningar samt lotteritillstånd och anmälningar om småskaliga insamlingar.

Polisstationernas servicetider för tillståndstjänster sommaren 2024 

 • Esbo huvudpolisstation: måndag–fredag kl. 8–16.15
 • Lojo polisstation: måndag–fredag kl. 9–16.15
 • Kyrkslätts polisstation: tillståndstjänsten stängd 1.6–31.8
 • Raseborgs polisstation: stängd 1–30.6 I juli–augusti måndag−fredag kl. 9–16

Vapenuppvisningen är öppen för kunder som har bokat tid enligt normala öppettider under hela sommaren:

 • Esbo huvudpolisstation: tisdagar kl. 9–11 och 12–16
 • Lojo polisstation: onsdagar udda veckor kl. 9–16
 • Raseborgs polisstation: onsdagar jämna veckor kl. 9–16

Dra nytta av polisens omfattande e-tjänster

De begränsade öppettiderna gäller polisstationerna i Lojo, Kyrkslätt och Raseborg sommaren 2024. Kundtjänsten vid Esbo huvudpolisstation fortsätter med normala öppettider.

− Vi uppmanar kunderna att se till att de egna dokumenten förnyas i tid. För tillståndstjänster är rekommendationen att försöka boka tid på förhand. Naturligtvis kan man också komma till stationen, men särskilt på Esbo huvudpolisstation bör man vara beredd på köer. Samtidigt vill vi påminna om att det är möjligt att sköta tillståndsärenden på vilken ort som helst. Det går också att göra en brottsanmälan på vilken polisstation som helst, säger tillståndschef Piia Näsänen.

Även om det tidvis uppstår köer på polisstationerna, får man identitetskort och pass efter att beställningen har gått inom den normala leveranstiden, det vill säga inom åtta arbetsdagar.

De flesta ansökningar till polisen kan lämnas in elektroniskt på webben. Den nyaste e-tjänsten är ansökningar om vapentillstånd. Polisens e-tjänst informerar om man behöver sköta ärendet med ett besök på polisstationen. E-tjänsterna är tillgängliga under hela sommaren som normalt. 

 

Uppdaterat 14.5.2024: Servicetider för polistjänster i Raseborgs polisstation har korrigerats.

Esbo Kyrkslätt Lojo Nyheter Polisens verksamhet och utveckling Polisinrättningen i Västra Nyland Raseborg Tillståndtjänst