Våldsbrott och rattfyllerister i Österbotten

Utgivningsdatum 6.2.2023 13.19
Nyhet

Rattfyllerister och våldsbrott sysselsatte polisen under helgen i Österbotten. Polisen tog hand om 578 uppdrag under helgen. Totalt har 40 personer varit gripna misstänkta för brott.

Under helgen bokfördes totalt 16 fall av misshandel, varav en undersöks som grov misshandel.

Helgens allvarligaste brott skedde på natten mellan lördag och söndag i Kauhajoki, var en lokal man misstänks för försök till mord. Enligt polisens preliminära utredning har den misstänkta personen huggit offret flera gånger i kroppen med en kniv, samt slagit och sparkat offret. Offret fördes till sjukhuset i kritiskt tillstånd. Den misstänkta personen greps några timmar efter händelsen.

Polisen fick en anmälan på fredag kväll i Karleby om en berusad man som beter sig störande i en privatlägenhet. Mannen hotade polisen med två skruvmejslar i handen. Mannen lydde inte polisens uppmaningar och fortsatte att hota polisen. Polisen var tvungen att använda OC-spray och elchockvapen i situationen. Mannen greps för våldsamt motstånd mot tjänsteman.

Totalt 12 stycken rattfyllerister påträffades i trafiken, av dessa misstänks 8 stycken för grovt rattfylleri. 

Polisen fick på fredag kväll anmälan om en personbil som hade kört av vägen i Etseri. Bilisten hade kört via motriktat körfält i diket. Bilisten blåste i polisen alkometer resultatet 1.26 mg/l. Mannen greps för grovt rattfylleri och äventyrande av trafiksäkerheten.  

På natten mellan lördag och söndag hade en bilist kört i en lyktstolpe i Östermark på Pitkätie. Mannen blåste i polisens alkometer som gav resultatet 0.99 mg/l. Mannen greps misstänkt för grovt rattfylleri och äventyrande av trafiksäkerheten.

På lördag kväll körde en personbil in i en lyktstolpe i Vähäkyrö på Torkkolantie efter att ha tappat kontrollen över bilen. Polisen nådde den misstänkta personen senare och han blåste resultatet 1.08 mg/l i polisen alkometer. Mannen greps för grovt rattfylleri och äventyrande av trafiksäkerheten.

Brott och utredning Nyheter Polisinrättningen i Österbotten