Vapenauktion den 5 Maj 2022 i Riihimäki (registreringsperioden har avslutats)

Utgivningsdatum 30.3.2022 13.52

Polisstyrelsens vapenförvaltning auktionerar ut skjutvapen och vapendelar som omhändertagits av polisen torsdagen den 5 maj 2022 på Konepajankatu 2, 11710 Riihimäki (ingång från gårdssidan).

Personer, företag och organisationer som har rätt att förvärva ett skjutvapen eller vapendelar kan anmäla sig till auktionen. 

Förhandsanmälan

Intresserade ska anmäla sig till vapenauktionen senast den 24. april 2022 via denna Webropol-länk (registreringsperioden har avslutats). Mer detaljerad information, anvisningar och tidsscheman för evenemanget kommer att skickas via e-post till alla som har anmält sig ungefär en vecka före auktionsdagen.

Endast personer som anmält sig på förhand och som uppvisar en officiell identitetshandling, dvs. ett giltigt pass eller identitetskort och ett tillstånd för förvärv (ett körkort är inte tillräckligt), har tillträde till auktionsområdet. En vapensamlare ska dessutom uppvisa ett samlargodkännande. Utöver en officiell identitetshandling ska en representant för en näringsidkare inom vapenbranschen även uppvisa ett tillstånd för hantering av skjutvapen och ett näringstillstånd för vapenbranschen. 

Vapenförteckningar

Vapenförteckningarna ingår som bilaga till detta meddelande. Läs vapenförteckningarna noggrant i förväg. Ändringar i förteckningar är möjliga. Inga förteckningar delas ut på auktionen. 

Utgångspriset för föremål som auktioneras ut är 50 euro. Bekanta dig noggrant med auktionsförfarandet och auktionsvillkoren samt frågor om betalning och överlåtelse av föremålen före auktionen poliisi.fi/sv/vapenforvaltningens-auktioner.

Lista över vapen, varunr 1-362 (på finska, uppdaterad)

Lista över vapen, varunr 501-900 (på finska)

Ytterligare information

planerare Asta Jaakkola, 
e-post asehallinto@poliisi.fi eller asta.jaakkola@poliisi.fi

Auktion Polisstyrelsen