Länkstig

Bloggar

Bloggar

Turvallisuus herättää kysymyksiä, poliisi vastaa

Seppo Kolehmainen Publiceringsdatum 1.4.2019 14.44 Blogg

Poliisi on onnistunut kohtuullisen hyvin vastaamaan kansalaisten hätäpuhelujen kautta tulleisiin hälytyksiin. Toiminta ei ole kuitenkaan tasalaatuista, sillä poliisin toimintavalmiusajat eri puolilla maata vaihtelevat.

Muutoin poliisin operatiivisen toimintakyvyn heikkeneminen näkyy rikosten tutkinta-aikojen kasvuna ja selvitysprosenttien laskuna. Lisäksi huumeiden määrä liikenteessä kasvaa, mutta liikennevalvonnan määrää laskee. Järjestäytynyt rikollisuus lisääntyy, samoin petokset ja rahanpesu verkossa.

Muun muassa nämä teemat ovat herättäneet keskustelua ja kysymyksiä viime aikoina. Turvallisuus ja rikokset ymmärrettävästi kiinnostavat. Ne vaikuttavat myös turvallisuuden tunteeseen.

Me poliisissa haluamme sisäisen tuvallisuuden ammattilaisina osallistua keskusteluun osaltamme. Tällä viikolla sinulla on mahdollisuus kysyä meiltä mitä vain Suomi24-palvelussa. Kokoamme asiantuntijoita eri puolilta maata vastaamaan kysymyksiin torstaina.

Perjantaina osallistun itse Suomen poliisijärjestöjen liiton vaalipaneeliin. Siellä pohditaan, miten Suomi pidetään jatkossakin maailman turvallisimpana maana. Tilaisuutta voi seurata suorana verkossa.

Poliisille on kunnia-asia palvella ihmisiä niin hädän hetkellä kuin muissakin turvallisuuteen liittyvissä kysymyksissä. Haasta meidät rohkeasti vastamaan sinua askarruttaviin kysymyksiin ja anna palautetta: Missä olemme onnistuneet, mitä voisimme tehdä toisin?

Poliisi on Suomessa arvostettu ammatti ja viranomaisena meihin luotetaan. Luottamus perustuu pitkälti siihen, miten pystymme tuottamaan palveluita ja miten kohtaamme asiakkaamme päivittäisissä tehtävissä.

Haluamme pyrkiä siihen, että yksikään avunpyyntö ei jää kuulematta ja että yksikään rikos ei jää tutkimatta. Olemme tehostaneet toimintaamme monin eri tavoin, niistä myös mielellämme kerromme.

Yhteen asiaan emme voi kuitenkaan juuri vaikuttaa. Se on poliisien määrä. Tarvitsemme Suomeen vähintään 650 poliisia lisää, jotta voimme selvitä nykyistä paremmin lakisääteisistä tehtävistämme ja olla siten #kaikkienaikojenturvaaja.

Tämä on toiveemme kaikille nykyisille ja tuleville päättäjille.

Twitter: @SJKolehmainen

LUOTTAMUSPOLIISITURVALLISUUSYHTEISKUNTA

Seppo Kolehmainen,
Poliisiylijohtaja
Poliisihallitus