Länkstig

Bloggar

Bloggar

Onko lasi puoliksi täynnä vai puoliksi tyhjä?

Jarmo Nykänen Publiceringsdatum 19.9.2018 10.39 Blogg

Asiat voidaan ilmaista tai kokea negatiivisesti tai positiivisesti. Kummalla ”jalalla” aamulla nousemme? Millä asenteella suhtaudumme asioihin? Erityisesti esimiesten ei pitäisi lietsoa ”tappiomielialaa” heti aamusta.

Kirjallinen ilmaisu

Päivitimme Itä-Suomen poliisilaitoksen nettisivuja lupapalveluiden osalta. Aikaisemmin oli muutamien poliisiasemien kohdalla kirjaus: Ei ajanvarausta. Muutimme sen muotoon: Lupapalveluita saatavissa ilman ajanvarausta. Lukijalle tulee mielestäni heti myönteisempi mielikuva lupapalveluiden saatavuudesta.

Kenttäjohtopalaveri

Kenttäjohtaja aamun klo: 7 palaverissa, ennen kuin yhtään tehtävää on tullut: ”Meillä ei ole tänään kuin neljä partiota, tulee kiireinen päivä”. Positiivisesti ajateltuna neljä partiota tarkoittaa kahdeksaa poliisimiestä, joilla on käytössä 12 tuntia. Kenttäjohtajalla on siis käytössä 96 tuntia tuottaa kansalaisille heidän tarvitsemiaan turvallisuuspalveluja. Voisiko tällä asenteella aloittaa työvuoron?

Rikostutkija

Työpäivän alussa tulee työhuoneeseen. Työpöydällä on suuri kasa tekemättömiä töitä. ”Ei tästä mitään tule”. Siinä se aamupäivä meneekin tuskaillessa.

Entäs jos ajattelisi niin, että minulla on tänään mahdollisuus purkaa työruuhkaa. Pilkon päivän osatavoitteisiin. Ennen kahvituntia teen… Lounaan jälkeen teen …. Iltapäiväkahvin jälkeen teen…

Poliisipäällikkö

Nyt tuli seuraavan vuoden alustava rahoitus- ja henkilöstökehys. Taas rahat ja henkilöt vähenevät. Mitähän tästäkin nyt oikein tulee?

Voisiko kuitenkin pohtia niin, että poliisilaitoksen budjetti on 50 milj. euroa, porukkaa on 800 henkilöä. Aika paljon rahaa ja porukkaa. Mitenkähän ne parhaiten hyödynnettäisiin, että kansalaiset saisivat parhaat mahdolliset poliisin palvelut.

 

Jarmo Nykänen,
Apulaispoliisipäällikkö
Lupapalvelut -linja
Itä-Suomen poliisilaitos